Προγράμματα Εκπαίδευσης Σκύλων

Εκπαίδευση κουταβιών

Η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσει εκπαίδευση ένας σκύλος είναι η ηλικία των 2 μηνών!

Στο διάστημα αυτό ο εγκέφαλος του κουταβιού έχει σχηματοποιηθεί πλήρως και είναι πιο εύκολο από κάθε άλλη περίοδο της ζωής του να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα του όπως εμείς θέλουμε χωρίς να περιμένουμε να αναπτυχθούν ανεπιθύμητες συμπεριφορές στο μέλλον τις οποίες θα χρειαστεί να λύσουμε.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως το κουτάβι δεν γεννήθηκε με το να γνωρίζει τους ανθρώπινους κανόνες όπως π.χ. το ότι δεν επιτρέπεται να μασήσει τα καινούργια μας παπούτσια, πως υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας που δεν πρέπει να γαυγίζει, το ότι η τουαλέτα του θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένο σημείο κλπ. Επομένως μέσω της εκπαίδευσης θα του διδάξουμε όλες τις επιθυμητές συμπεριφορές.

Επειδή λοιπόν οι πρώτες 7-16 εβδομάδες της ζωής του κουταβιού είναι και αδιαμφισβήτητα οι σημαντικότερες της ζωής του, το πρόγραμμα προεκπαίδευσης κουταβιού θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε σωστά.

Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης κουταβιών περιλαμβάνεται:

 • Εξοπλισμός και σωστή χρήση του. Τι θα χρειαστείτε με το κουτάβι σας στο σπίτι
 • Διαχείριση καθημερινότητας. Μια σωστά δομημένη καθημερινότητα είναι η αρχή κάθε πετυχημένης εκπαίδευσης
 • Πώς πραγματικά εκπαιδεύεται ένας σκύλος. Γιατί κάνει ο σκύλος σας την οποιαδήποτε συμπεριφορά και τι κερδίζει από αυτήν
 • Διατροφή και σωστός τρόπος ταΐσματος
 • Όρια και κανόνες για μια ομαλή συμβίωση χωρίς να χαλάσετε τη σχέση σας με το κουτάβι
 • Πώς να βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας
 • Πώς θα αυξήσετε το δέσιμο μεταξύ σας μέσα από διάφορα παιχνίδια
 • Γιατί η ελλιπής εκτόνωση είναι ο Νο1 λόγος προβλημάτων συμπεριφοράς
 • Εκμάθηση τουαλέτας
 • Πρόληψη καταστροφών στο σπίτι κάτι πολύ δαπανηρό για εσάς και επικίνδυνο για την υγεία του σκύλου σας
 • Ανεπιθύμητο δάγκωμα σε χέρια, ρούχα κλπ
 • Εισαγωγή σε κάποιες βασικές εντολές. Έλα – Άστο – Κάτσε – Ξάπλα
 • Σωστός τρόπος κοινωνικοποίησης μέσω δωρεάν ομαδικών μαθημάτων, έως ότου ο σκύλος σας να είναι σε ηλικία να ακολουθήσει τη βασική εκπαίδευση

Βασική υπακοή

Για την ομάδα της Top Dogs η εκπαίδευση αποσκοπεί σε μια καλύτερη συμβίωση ανθρώπων και σκύλων.

Για εμάς η εκπαίδευση του σκύλου σας δεν περιορίζεται μόνο στην εκμάθηση εντολών αλλά στη δημιουργία ενός τρόπου ζωής! Αντιμετωπίζοντας κάθε σκύλο και ιδιοκτήτη σαν μια ξεχωριστή ομάδα, σας προσφέρουμε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο σας καθοδηγεί από την αρχή μέχρι το τέλος και σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να επικοινωνήσετε με τον σκύλο σας.

Προγράμματα για κάθε σκύλο!

 • Basic
 • Gold

Επιλέξτε το δικό σας ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια πρώτη ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση συμπεριφοράς.

Το πρόγραμμα βασικής υπακοής περιλαμβάνει αναλυτικά:

Σας παρέχουμε ένα δωρεάν τεστ προσωπικότητας και αξιολόγησης χαρακτήρα του σκύλου σας στα εκπαιδευτήρια μας.

Η συμπεριφορά του σκύλου σας διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες. Έτσι λοιπόν η συμβίωσή του μαζί σας θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Μια σωστά δομημένη καθημερινότητα είναι το πρώτο βήμα.

Πώς θα καταφέρετε να τροποποιήσετε οποιαδήποτε συμπεριφορά που εσείς επιθυμείτε κατανοώντας τον τρόπο σκέψης του σκύλου σας. Βασικά θέματα ψυχολογίας καθώς είναι απαραίτητο να μπουν κάποια όρια και με ποιόν τρόπο μπορείτε να το πετύχετε χωρίς καταστροφικά μαλώματα. Πώς θα καλύψετε σωστά τις ανάγκες του σκύλου σας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα όλες τις δυνατότητές του, προκειμένου να νιώσει πλήρης και ευτυχισμένος μαζί σας. Πώς ο σκύλος σας θα αποκτήσει ηρεμία και αυτοέλεγχο ώστε να μπορεί να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα. Πώς θα διαβάζετε σωστά τη γλώσσα του σώματος για να είστε σε θέση να κερδίζετε την προσοχή του.

Αφού έχετε ήδη αναπτύξει μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας με τον σκύλο σας ξεκινάμε την εκμάθηση βασικών συμπεριφορών. Έλα – Άστο – Περπάτημα με χαλαρό λουρί- Κάτσε – Ξάπλα – Μείνε – θέση.

Σε αυτό το στάδιο δουλεύουμε εξατομικευμένα σε διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς όπως τουαλέτα, επιθετικότητα, φοβίες, άγχος αποχωρισμού, κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της βασικής εκπαίδευσης σας παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ ομαδικά μαθήματα κοινωνικοποίησης τα οποία γίνονται σε πραγματικές συνθήκες. Έτσι παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη του σκύλου σας ενώ ταυτόχρονα γίνεται και μια συντήρηση της καλής του συμπεριφοράς.

Δωτογραφία σκύλου που δαγκώνει ένα τακούνι

Διόρθωση συμπεριφοράς

Καμία συμπεριφορά του σκύλου μας δεν γίνεται τυχαία και να περιμένουμε να σταματήσει από μόνη της δεν είναι κάτι ρεαλιστικό.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως όσο νωρίτερα ασχοληθούμε με ένα πρόβλημα συμπεριφοράς τόσο πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ευκολία θα το λύσουμε.
Εάν ο σκύλος σας εκφράζει μια από τις ακόλουθες συμπεριφορές μπορούμε να σας βοηθήσουμε:

 • Τουαλέτα
 • Ασταμάτητο γαύγισμα
 • Άγχος αποχωρισμού
 • Πηδάει πάνω σε ανθρώπους
 • Κτητικότητα σε αντικείμενα, χώρους ή και στο φαγητό
 • Επιθετικότητα
 • Φοβίες
 • Άγχος μέσα στο αυτοκίνητο
Και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σας απασχολεί μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Εκπαίδευση σκύλων άμυνας

Ο σκύλος μαθαίνει να προστατεύει τον χειριστή του ή τους χώρους του σπιτιού και της αυλής.

Αναγνωρίζει ύποπτες κινήσεις και βγαίνει μπροστά στον επίδοξο κακοποιό γαυγίζοντας και γρυλίζοντας προκειμένου να αποτρέψει την οποιαδήποτε σύγκρουση.
Η διαδικασία εκπαίδευσης δεν έχει καμία σχέση με τεχνικές βίας για να «αγριέψει» ο σκύλος, αντίθετα εστιάζουμε στην αύξηση της αυτοπεποίθησής του μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και του μαθαίνουμε να αντιδράει αμυντικά ΠΟΤΕ επιθετικά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο σκύλος πρώτα να έχει ακολουθήσει το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης με επιτυχία για να υπάρχει το απαραίτητο δέσιμο με τον χειριστή του και φυσικά ο χειριστής από τη μεριά του να είναι σε θέση να ελέγξει τον σκύλο του.

Προστατευτείτε με τον σκύλο σας!
Φωτογραφία σκύλου που γαυγίζει (αμύνεται)
Φωτογραφία σκύλου που μυρίζει το πάτωμα

Σκύλος ανιχνευτής

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως η δυνατότερη αίσθηση του σκύλου μας είναι η όσφρησή του.

Όλα τα σκυλιά έχουν ανάγκη να μυρίσουν και να εξερευνήσουν διάφορα μέρη. Πώς θα ήταν όμως εάν ο σκύλος μας μάθαινε να βρίσκει συγκεκριμένες οσμές και ταυτόχρονα καταφέρναμε να : Τον εκτονώσουμε σωματικά και πνευματικά. Αυξήσουμε το δέσιμο μας. Να του του τονώσουμε την αυτοπεποίθηση. Τις μέρες που ο καιρός είναι απαγορευτικός για βόλτα να τον απασχολούμε κατάλληλα. Το Nosework έχει εμπνευστεί από την ανίχνευση σκύλων για ναρκωτικά και εκρηκτικές ουσίες. Μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σκυλιά, δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός,κανενός είδους υπακοή και φυσικά δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.

Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

Newsletter Updates

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα και τις εξελίξεις της Top Dogs!